Caritas lūdz palīdzēt cilvēkiem, kuri devušies bēgļu gaitās no Kongo Demokrātiskās Republikas

Ziņas no Caritas Internationalis Komunikāciju Departamenta

Caritas ir izteikusi ārkārtas lūgumu palīdzēt 90 000 cilvēkiem, kuri, vardarbības spiesti, ir pametuši mājas Kongo Demokrātiskās Republikas austrumos.Augusta beigās atsāktās kaujas Ziemeļu un Dienvidu Kivu ir spēcīgi satricinājušas civiliedzīvotājus, piespiežot apmēram 100 000 cilvēkus pamest savas mājas un patverties nometnēs.

Lūgums piešķirt 1,5 miljonus ASV dolāru, lai finansētu neatliekamās nepārtikas vajadzības cilvēkiem, kuri ir bijuši spiesti pamest Ziemeļkivu.

Piecu mēnešu plāns nodrošinātu tādas mājsaimniecības preces kā segas, higiēnas preces un ēst gatavošanas aprīkojumu 15 000 ģimenēm, kuras vardarbības dēļ ir zaudējušas savas mājas un īpašumus.

Caritas pārstāvniecība Kongo Demokrātiskajā Republikā ir ziņojusi par 17 no holēras mirušajiem nometnē Gomas austrumos. Tiek ziņots arī par dažiem bērnu un zīdaiņus barojošu māšu nepietiekama uztura gadījumiem.

Sadursmes starp valdības karaspēku un dumpiniekiem kavē piekļuvi cilvēkiem, kuriem ir nepieciešama neatliekamā palīdzība, un sagādā grūtības viņu vajadzību pārraudzīšanā.

Pagājušajā nedēļā Caritas pārstāvniecība Kongo Demokrātiskajā Republikā mudināja uz pamiera noslēgšanu un uz humānās palīdzības sniegšanu, lai uzlabotu palīdzības aģentūru piekļuvi tiem, kuri ir pametuši savas mājas.

Kaujas turpinās par spīti Kongo valdības aptirinātajam ANO plānam par visu pušu spēku atkāpšanos 17. septembrī. Tas notika pēc pamiera parakstīšanas 2008. gada janvārī.

Tulkojusi Mārīte Upeniece, speciāli Caritas Latvija

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti