Ievainotā seksualitāte ārsta, psihologa un priestera skatījumā

Trešdien, 21. oktobrī, Rīgas Augstākais reliģijas zinātņu institūts (RARZI) aicina uz kārtējo starpdisciplināro semināru par seksualitātes un garīguma integrāciju. Šoreiz tēma ir “Ievainotā seksualitāte”, kas ir turpinājums iepriekšējā gadā iesāktajam semināru ciklam. Ejot līdzi jaunajām pārmaiņām sabiedriskajās norisēs saistībā ar epidemioloģisko situāciju, seminārs tiek organizēts videotiešsaistē (Zoom platformā) ar iespēju piedalīties diskusijā, sūtot jautājumus čatā.

Iepriekšējie semināri “Seksualitāte un garīgums”, kā arī “Seksualitāte laulībā un celibātā” bija iespēja rosināt pārdomas un viedokļu apmaiņu par seksualitāti kā svarīgu personas identitātes aspektu gan psiholoģijas, gan pastorālās konsultēšanas jomā. Lielā klausītāju atsaucība un daudzie praktiskās dabas jautājumi, kas saistīti ar grūtībām pilnvērtīgi izdzīvot seksualitāti, ir bijis  impulss turpināt sarunas. Paneļdiskusijā šoreiz piedalīsies ārsts seksologs un psihoterapeits Dainis Balodis, psiholoģe un kustības “Laulāto Tikšanās” starptautiskās misijas vadītāja Daina Žurilo, priesteris Toms Priedoliņš (studē Romā) un “Centra Dardedze” psiholoģe Laima Madžule.

Nespēja veidot dziļas attiecības un nespēja pieņemt sevi, stindzinošs kauns, nepilnvērtīguma un vienlaikus dziļas nepiepildītības izjūta, grūtības kontrolēt pornogrāfijas lietošanu – tie ir tikai daži no signāliem, kas liek aizdomāties par seksualitātes “ievainojamību”. Kas to ir ievainojis? Kādas ir vardarbības psiholoģiskās sekas? Un ko ar tām iesākt tagad? Tie ir tikai daži no jautājumiem, uz kuriem meklēsim atbildes semināra gaitā. Kā sadzīvot ar traumu un vai ir iespējams to “pāraugt”, atveroties jaunai pieredzei? Kas tieši dziedina? Kā tikt galā ar mokošajiem jautājumiem pēc traumatiskās pieredzes ‒ kāpēc ar mani tā notika?

RARZI organizēto semināru mērķis ir piedāvāt tālākizglītības iespējas pastorālā darba veicējiem, garīdzniekiem, psihiskās veselības aprūpes un sociālās jomas profesionāļiem, kā arī citiem klausītājiem, kuriem interesē teoloģijas un psiholoģijas starpdisciplinārā dialoga jautājumi. 

Dalības maksa 21. oktobra seminārā  ir 10 eiro (ar pārskaitījumu: LPU FILIĀLE RARZI, konta numurs: LV06HABA0551043321855). Pēc semināra būs iespēja saņemt tālākizglītības apliecību (elektroniskā formātā) par dalību seminārā. Lai pieteiktos, jāreģistrējas šeit.

 

Pēc maksājuma saņemšanas dalībniekiem uz norādīto e-pastu tiks nosūtīts Zoom piekļuves links.

RARZI

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti