Latviešu valodā iznāk tēva Redklifa vadīto rekolekciju teksti Sinodes dalībniekiem

Izdevniecība “Dzīvības Straumes” ziņo, ka iznākusi dominikāņu tēva Timotija Redklifa grāmata “Viņu klausiet! Rekolekcijas par sinodalitātes garīgumu”. Pāvests Francisks tēvu Timotiju aicināja vadīt rekolekcijas pirms Bīskapu sinodes 16. ģenerālās asamblejas, kas šī gada oktobrī notika Vatikānā. Rekolekcijas notika no 1. līdz 3. oktobrim un jaunajā izdevumā ir apkopots tēva Timotija sacītais rekolekciju laikā. Arī Sinodes laikā T. Redklifs piedāvāja garīgus ikdienas impulsus un uzrunāja klātesošos. Daži viņu pat paguva nodēvēt par sinodes “garīgo tēvu”.

Triju dienu rekolekcijās kā iedvesmas avotu T. Redklifs izmantoja Jēzus Pārveidošanās notikumu, lai aplūkotu piecus atslēgvārdus mūsdienu Baznīcas sinodalitātes izpratnei: cerība, mājas, draudzība, saruna un autoritāte. Viņš uzskata, ka pirmkārt un galvenokārt sinodalitāte nozīmē kopīgu ieklausīšanos visā vēsturē klātesošā Dieva balsī.

Lielbritānijā 1945. gadā dzimušais T. Redklifs dominikāņu ordenī iestājās 1965. gadā un 1971. gadā tika ordinēts par priesteri. Viņš ir bijis Anglijas dominikāņu provinciālis, bet laikā no 1992. līdz 2001. gadam viņš vadīja dominikāņu ordeni. Viņš ir labi pazīstams sludinātājs un grāmatu autors. Viņa sarakstītās grāmatas ir tulkotas 24 valodās.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti