Iznācis avīzes “Nāc” jaunais numurs

Februārī iznācis Liepājas diecēzes avīzes “Nāc” ši gada pirmais numurs. Numura pirmie raksti veltīti aktualitātām Universālajā Baznīcā. Tā ievadrakstā Liepājas diecēzes bīskaps Viktors Stulpins pievēršas Svētā Pētera katedras svētkiem, norādot uz to nozīmi. Pēc tam seko materiāli, kas veltīti šī brīža Baznīcas liturģiskajam laikam – Lielajam gavēnim. Laikrakstā ir iekļauti fragmenti no pāvesta Franciska šī gada vēstījuma Lielajam gavēnim, kā arī raksts par to, kas ir sirdsapziņa un kas ir tās izmeklēšana.

Vairāki materiāli ir veltīti aktivitātēm, neseniem notikumiem un aktīviem cilvēkiem, kas dzīvo Liepājas diecēzē. Avīzes lasītājiem šoreiz ir iespēja iepazīt Vistopoļu ģimeni no Pūres, kuri stāsta par katolisko tradīciju vietu viņu ģimenes ikdienā. Kuldīgas draudzes seniori šogad Ziemassvētku laikā pulcējās uz kopīgu svētku svinēšanu. Viņus ar savu klātbūtni iepriecināja arī diecēzes bīskaps. Pasākuma dalībnieku iespaidus apkopoja laikraksta redaktore Ieva Liede.

Grobiņas draudzes administrators priesteris Sergejs Ivanovs OP raksta, ka draudzē ir izviedots literatūras stūrītis un lasītava. Lasītāju priekam draudze saņēma vairākus grāmatu ziedojumus. Grāmatas šobrīd var ņemt lasīšanai uz mājām, kad būs siltāks, varēšot lasīt uz vietas. “Maltas ordeņa palīdzības dienests” informē par atjaunoto darbību Liepājā. Savukārt kopiena “Chemin Neuf” atskatās uz Jērikas rekolekcijām jauniešiem, kuras norisinājās šī gada sākumā.

Laikrakstu “Nāc” var iegādāties draudžu grāmatu galdos. Nākamais avīzes numurs iznāks 2. aprīlī.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti