Baznīcu nakts šogad tiks atklāta Baltezera luterāņu baznīcā

Pēc divām nedēļām, 1. jūnijā, visā Latvijā jau 11. reizi norisināsies kultūras pasākums “Baznīcu nakts”. Katru gadu kādā no dievnamiem notiek pasākuma svinīgā atklāšana. Šī gada 1. jūnijā pl. 18 Baznīcu nakts tiks atklāta Baltezera evaņģēliski luteriskajā baznīcā Ādažos.

Pasākumā piedalīsies dažādu kristīgo konfesiju garīdznieki un pārstāvji. Atklāšanā piedalīsies bērni no Ādažu novada Mākslu skolas un ērģelniece Līga Dejus. Vakara gaitā dievnamu piepildīs elektroniskā mūzika ar mācītājiem Ivaru Jēkabsonu un Aigaru Vančenko, kas kopā pazīstami kā muzikālais projekts “ANGEL+BEATS”. Pasākuma atklāšanai un Baznīcu nakts programmai šajā dievnamā līdz pat pl. 21 varēs sekot līdzi tiešsaistē Baznīcu nakts (https://www.facebook.com/baznicunakts) un Baltezera evaņģēliski luteriskās baznīcas (https://www.facebook.com/BaltezeraBaznica) Facebook kontos.

Šonedēļ noslēdzās pieteikšanās šī gada Baznīcu naktij. Pasākuma rīkotāji ziņo, ka Baznīcu naktī un Atvērto baznīcu dienā šogad interesenti varēs apmeklēt vairāk nekā 150 dievnamus visā mūsu valsts teritorijā. Tas nozīmē, ka dažus dievnamus varēs apmeklēt jau sākot no pl. 10 no rīta. Ņemot vērā, ka pasākums norisināsies Starptautiskajā bērnu tiesību aizsardzības dienā, kā notikuma tēma ir izvēlēti vārdi no Mateja evaņģēlija: “Laidiet bērniņus un neliedziet tiem pie Manis nākt, jo tādiem pieder Debesu valstība.” (Mt 19, 14)

Lai uzzinātu vairāk par pasākuma norises vietām, kā arī to, no cikiem dievnami būs atvērti apmeklētājiem, var ieskatīties vietnē www.baznicunakts.lv publicētajā kartē vai notikuma Facebook kontā.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti