Pāvests oficiāli pasludina Jubilejas gadu

Vakar, 9. maijā, pāvests Francisks, nolasot bullu “Cerība nepieviļ”, oficiāli pasludināja 2025. Jubilejas gadu. Dokumenta fragmenti tika nolasīti Svētā Pētera bazilikā Jēzus Debeskāpšanas svētku vesperu laikā, kad pāvests to pasniedza piecu kontinentu Baznīcām. Dokumentā, kas sastāv no 25 punktiem, ir iekļautas lūgšanas, priekšlikumi, aicinājumi ieslodzīto, slimo, veco cilvēku, nabadzīgo un jauniešu labā, kā arī izziņoti Svētā gada jaunumi. Jubilejas gada tēma būs “Cerības svētceļnieki”. Tā ziņo Vatikāna Radio latviešu redakcija.

Viena no Jubilejas zīmēm ir Svētās durvis. Bullā pāvests norāda, ka Romas Svētā Pētera bazilikas Svētās durvis tiks atvērtas jau šī gada 24. decembrī, atklājot Jubilejas gadu. 29. decembrī pāvests atvērs Svētā Jāņa Laterāna bazilikas Svētās durvis, 2025. gada 1. janvārī, Marijas – Dieva Mātes svētkos, tiks atvērtas Svētās Marijas Lielākās bazilikas durvis, bet 5. janvārī – Svētā Pāvila ārpus mūriem bazilikas Svētās durvis. Šīs trīs durvis tiks aizvērtas līdz 2025. gada 28. decembrim. Savukārt Jubilejas gads noslēgsies ar Svētā Pētera bazilikas Svēto durvju aizvēršanu 2026. gada 6. janvārī


Bullā pāvests pauž cerību, ka Jubilejas gads atnesīs cerību uz mieru pasaulē, kurā šobrīd daudzviet norisinās kari. Francisks bullā pauž bažas par dzimstības samazināšanos, kā arī novēl, lai bērni piepilda “šūpuļus, kas kļuvuši tukši”. Bullā pāvests raksta arī par ieslodzīto cieņas ievērošanu, cerību slimajiem un jauniešiem, atteikšanos no aizspriedumiem pret migrantiem, mudina izveidot fondu, kas veicinātu to, lai pasaulē tiktu izskausts bads, kā arī citām tēmām. Svētceļniekus, kas ieradīsies Romā, pāvests mudina apmeklēt Dievmātes svētnīcas, lai piedzīvotu Viņas tuvumu.

Bullas pilnais teksts dažādās valodās pieejams ŠEIT.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti