Vairāki Rīgas arhidiecēzes priesteri saņēmuši jaunus nominātus

Jūnija sākumā Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs izsniedzis jaunus nominātus desmit arhidiecēzē kalpojošajiem priesteriem.

Saskaņā ar jaunjiem nominātiem, turpmāk līdzšinējais Ogres, Ķeguma, Taurupes, Ropažu un Mazozolu draudzes prāvests Modris Lācis kalpos Rīgas Augstākajā reliģijas zinātņu institūtā. Tāpat iepriekš minētajās draudzēs vairs nekalpos līdzšinējais vikārs Pāvils Kamola. Viņa turpmākās kalpošanas vietas būs Pļaviņu, Kokneses un Jaunkalsnavas draudze, kurās viņš pildīs prāvesta pienākumus.

Līdzšinējais Pļaviņu, Kokneses un Jaunkalsnavas draudzes prāvests Elvis Rudovičs turpinās prāvesta kalpojumu Siguldā. Savukārt līdzšinējais Siguldas draudzes prāvests Rihards Rasnacis pārcelsies uz Rīgu, lai darbotos sabiedriskajā medijā EWTN (Eternal Word Television Network).

Ogres, Ķeguma, Taurupes, Ropažu un Mazozolu draudzē, kā arī Salaspilī turpmāk kā vikārs kalpos jauniesvētītais priesteris Henriks Rektiņš. Tāpat vikāra pienākumus visās šajās draudzēs pildīs līdzšinējais Siguldas draudzes vikārs Akubue Emmanuels Oluchukwu. Savukārt priesteris Ilmārs Tolstovs līdzās līdzšinējiem pienākumiem turpmāk būs arī Ogres un tās apkārtnes draudžu prāvests. Svētdienās un Svētku dienās Ogrē, Ķegumā, Taurupē, Ropažos un Mazozolu draudzē, kā arī Salaspilī palīdzēs priesteris Bartolomejs Sobierajskis, kurš saglabās arī līdzšinējos pienākumus Rīgā.

Izmaiņas skars arī Rīgas Katoļu ģimnāziju, jo līdzšinējais skolas kapelāns jezuītu tēvs Ivars Juhņevičs dodas studijās uz Amerikas Savienotajām Valstīm. Kapelāna pienākumus ģimnāzijā turpmāk pildīs priesteris Hosē Antonio Korrals. Arhibīskaps norāda, ka “kapelāna pienākumos ietilpst arī izveidot priesteru komandu Rīgas Katoļu ģimnāzijas vadības un personāla, skolotāju, vecāku un audzēkņu garīgās aprūpes veikšanai”.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti