“Caritas Latvija” atjaunota valde

Nodibinājums “Caritas Latvija” ziņo, ka ir atjaunota tā valde, kas darbosies nākamos piecus gadus. Tajā darbosies līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Inese Švekle un valdes loceklis bīskaps Andris Kravalis. Savukārt Jāni Baleviču valdē ir nomainījis Kristofs Žaks Filips Aleksandrs. Viņš ir francūzis, Grašu bērnu ciemata pārstāvis, ciemata idejas autors un labdaris, kurš 2015. gadā par personīgo un nesavtīgo devumu saņēma Atzīnības krustu.

Valdes priekšsēdētāja I. Švekle pauž prieku, ka valdē pievienojies K. Aleksandrs, un “valde ir kļuvusi starptautiska”. Viņa uzskata, ka nākotnē esot jāsniedz lielāks atbalsts reģionos “līdzcilvēkiem, kas ir nonākuši sarežģītās situācijās”. “Esmu arī ļoti gandarīta par ārpusģimenes aprūpes pakalpojumu, ko sniedz Grašu bērnu ciemats, uz kura pamata redzam iespēju attīstīt ārpusģimenes aprūpes centru, kas atbalstītu audžuģimenes un aizbildņus,” norāda I. Švekle. 

A. Kravalis norāda uz trim svarīgiem virzieniem „Caritas“ nākotnes darbībā. Vispirms tā ir sadarbības stiprināšana startautiskajā „Caritas“ tīklā, iesaistoties starptautiskos projektos, draudžu tīklu, kur darbojas „Caritas“ grupas, attīstība un jaunu grupu dibināšana, kā arī palīdzības sniegšana Ukrainai. “Būtu svarīgi, lai Caritas vārds kļūtu atpazīstamāks sabiedrībā, lai ar mūsu sūtību varam ieiet cilvēku ikdienā un iedvesmot visiem kopā īstenot savu kristīgo mīlestību darbos,“ uzskata bīskaps.

Savukārt K. Aleksandrs pauž gandarījumu par darbu, kas pirms 30 gadiem sākts Grašos un turpināsies kopā ar „Caritas Latvija“. „Šajos gados esam palīdzējuši vairāk kā 150 bērniem un jauniešiem augt labvēlīgā un ģimeniskā vidē. Kāds pie mums Grašos ir bijis īsu laiku, bet ir jaunieši, kas Grašos ir dzīvojuši vairāk kā 15 gadus. Priecājamies, ka mūsu ceļi ir krustojušies un katrs no viņiem ir paņēmis kaut ko labu, ko varējām viņiem dot. Redzam, ka vēl aizvien ir nepieciešama palīdzība bērniem, kas palikuši bez vecāku gādības un to arī turpināsim sniegt!” saka K. Aleksandrs.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti