Nākamnedēļ ceļā uz Aglonu dosies pirmie svētceļnieki

Pēc trim nedēļām Aglonā sāksies Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku svinības, kuru galvenais dievkalpojums notiks 15. augustā. Taču jau tagad svētceļnieki sāk pakot ceļa somas, lai augusta pirmajā pusē tās ņemtu plecos un uz Aglonu dotos kājām. Tur svētceļnieki un ticīgie tiek gaidīti jau no 11. augusta, taču, lielākoties, svētceļnieku grupas svētvietu sasniegs 12. – 14.augustā.

Pirmie šogad svētceļojumā uz Aglonu dosies rīdzinieki, kā arī Salaspils un Ogres draudžu locekļi. 1. augustā no rīta no Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles ceļā uz Aglonu dosies šīs draudzes svētceļnieku grupa. Vairāk uzzināt par šo svētceļojumu un tam pieteikties var ŠEIT. Savukārt 3. augustā Salaspilī ceļu uz Aglonu sāks apvienotā Salaspils un Ogres draudzes svētceļnieku grupa. Pieteikšanās šai grupai iespējama ŠEIT

Pēc tam uz Aglonu dosies arī citas grupas no dažādām Latvijas katoļu draudzēm un mūsu valstī pārstāvētajām kopienām. Piedāvājam īsu ieskatu par Rīgas un tās apkārtnes draudžu rīkotajiem svētceļojumiem. Vairākas Rīgas draudzes ir izvēlējušās svētceļniekiem piedāvāt īsāku ceļu, vispirms ar kādu no transporta līdzekļiem nokļūstot tuvāk Aglonai, no kurienes tālāk tiks mērots ceļš kājām. Tā 5. augustā no Līksnas svētceļojumā dosies Rīgas Svētā Alberta draudzes svētceļnieki, bet līdz 1. augustam ir iespēja pieteikties, lai uz Aglonu dotos ar Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas draudzi, kas 7. augustā ceļu sāks Sarkaņos. Svētā Franciska draudze 9. augustā ceļā dosies no Eglaines. Rīgas Svētās Terēzes no Bērna Jēzus draudze kopā ar Rīgas Katoļu ģimnāziju dosies uz Cirmu, no kurienes izies 8. augustā.

Ģimenēm īpaši draudzīgu svētceļojumu kā parasti piedāvās apvienība “Laulāto tikšanās”. Tajā parasti piedalās arī mazi bērni, tāpēc svētceļojuma laikā tiek mērots mzāks kilometru daudzims, kā arī pats svētceļojums ir īsāks. Svētceļojums Arendolē sāksies 11. augustā un ienākšana Aglonā paredzēta 13. augustā.

Vairāki svētceļnieki uz Aglonu kājām dosies un Rēzeknes-Aglonas diecēzes draudzēm, kā arī Jelgavas diecēzes draudzēm.

Lai uzzinātu par iespējām pievienoties iepriekš minētajiem svētceļojumiem vai citu draudžu un kopienu organizētajiem svētceļojumiem, aicinām ieskatīties to interneta resursos, kā arī sazināties ar draudzēm telefoniski.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti