Igaunijas katoļi nedēļas nogalē pulcēsies Viru-Nigula

Šo sestdien, 24. augustā, Igaunijas katoļticīgie dosies uz senāko svētvietu valstī, kas veltīta Vissvētākās Jaunavas Marijas godam. Pirmais svētceļojums uz Viru-Nigula notika 2000. gada 1. maijā, kas nozīmē, ka šogad tiek atzīmēti 25 gadi kopš šīs tradīcijas iedibināšanas. Tā ziņo Igaunijas Katoliskās Baznīcas pārstēve Marge-Marie Paas.

Svētceļojums būs veltīts Igaunijas apustuliskās administrācijas, kas tika dibināta 1924. gada 1. novembrī, simtgadei. Pāvests Pijs XI 1924. gadā atzina Igaunijas Katoļu Baznīcu kā atsevišķu institūciju. Pirms tam Igaunijas teritorijā dzīvojošie katoļi ietilpa Rīgas diecēzes sastāvā.

Igaunijas apustuliskais administrators bīskaps Filips Žordāns uzsver, ka svētceļojums nenozīmē tikai iešanu un lūgšanu: “Katoļu Baznīcā svētceļojums tradicionāli galvenokārt ir lūgšanu ceļojums, kurā svētceļnieks apmeklē vietas, kas īpaši saistītas ar Jaunavu Mariju, un lūdz ar tādu pašu paļāvību, ar kādu mazs bērns lūdz savu māti – par sevi, par Baznīcu, par Pasauli.” Tāpat bīskaps norāda, ka šī lūgšana un svētceļojums būs pateicība Dievam un Viņa Mātei par “žēlastībām un svētībām, ko Igaunijas Katoļu baznīca ir saņēmusi pēdējo 100 gadu laikā gan grūtos, gan labākos laikos. Un mēs īpaši lūdzam Dievu, lai Viņš ar savas Svētās Mātes aizbildniecību svētī mūsu Baznīcu ar daudzām žēlastībām jaunajā gadsimtā, kas tagad sākas. Cita starpā, dārgie brāļi un māsas, lūdzu jūs lūgties, lai Baznīca drīzumā saņemtu mūsu pirmā apustuliskā administratora, Dieva kalpa, arhibīskapa Eduarda Profitliha SJ (1890-1942), beatifikāciju”.

24. augustā Viru-Nigula pl. 11 būs Svētā Mise, kurai sekos kafijas galds, adorācija un procesija uz Dievmātes kapelu.

KABIA; Foto: Igaunijas apustuliskās administrācijas arhīvs

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti

Izveidota Tallinas diecēze

Pāvests Francisks Igaunijas apustulisko administrāciju ir paaugstinājis diecēzes pakāpē un par Tallinas diecēzes pirmo bīskapu iecēlis līdzšinējo Igaunijas apustulisko administratoru

Lasīt vairāk »