Ciklā “Garīgās veselības robežjautājumi” maijā diskutēs par šizofrēniju

Rīgas Augstākais reliģijas zinātņu institūts (RARZI), turpinot tālākizglītības ciklu “Garīgās veselības robežjautājumi”, 21. maijā aicina uz nākamo tikšanos, kas šoreiz būs veltīta šizofrēnijai. Martā šī cikla ietvaros notika seminārs par depresiju.

Seminārā “Šizofrēnija vai apsēstība?” eksperti neformālā diskusijas formātā mēģinās rast atbildes uz vairākiem jautājumiem – kā atpazīt šizofrēniju; kā atšķirt to no citiem ar stresu saistītiem traucējumiem; kā atpazīt ļaunā gara apsēstības gadījumus; kā palīdzēt; pie kā vērsties un citiem.

Pasākuma rīkotāji norāda, ka semināra mērķis ir piedāvāt tālākizglītības iespēju pastorālā darba veicējiem, garīdzniekiem, veselības aprūpes un sociālās jomas profesionāļiem, kā arī citiem klausītājiem, kuriem interesē garīgās un psihiskās veselības robežjautājumi. Tā laikā klausītāji gūs izpratni par šizofrēniju un tās simptomiem, kā arī uzzinās par kritērijiem, kas atšķir psihisko saslimšanu izpausmes no ļaunā gara apsēstības gadījumiem. Seminārs sniegs paplašinātu informāciju par palīdzības un atbalsta iespējām šizofrēnijas pacientiem un viņu tuviniekiem.

Diskusijā piedalīsies Latvijas Psihiatru asociācijas prezidents Elmārs Tērauds, klīniskā psiholoģe un psihoterapeite Ilona Krone, kā arī Rīgas diecēzes eksorcisti priesteri Andžejs Stoklosa un Pāvils Kamola. Diskusiju vadīs psiholoģe Inese Lietaviete un jezuītu tēvs Jānis Meļņikovs.

Seminārs notiks 21. maijā no pl. 18 līdz 21 Katoļu ielā 16 (Vecajā kapelā). Lai piedalītos seminārā, līdz 14. maijam ir jāpārskaita dalības maksa 10 eiro apmērā uz RARZI kontu (LPU FILIĀLE RARZI, reģ. nr. 40003501407, Katoļu iela 16, Rīga LV-1003, bankas konts: LV25HABA0001408056042). Semināram jāreģistrējas elektroniski: https://forms.gle/5861fdsfQy55FSKP8.

Pasākuma dienā, ja vēl būs brīvas vietas, samaksa par dalību pasākumā skaidrā naudā būs 15 eiro. Par iespējamo brīvo vietu skaitu lūgums interesēties, zvanot uz tālruni: 29745440.

LRKB IC

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti