Ziemassvētku laika dievkalpojumi televīzijā, radio, sociālajos medijos

Rīt, 24. decembrī, kristīgā pasaule sāks svinēt Kristus dzimšanas svētkus. Šajā laikā ticīgie tiek aicināti kopīgi lūgties un pateikties par Dieva ienākšanu pasaulē kā bērnam, piedaloties kopīgos dievkalpojumos.

Vietnē katolis.lv ir iespēja atrast informāciju par svētku laika dievkalpojumu norisi Rīgas diecēzes draudzēs. Par dievkalpojumu norisi citās draudzēs ticīgie var uzzināt konkrēto draudžu sociālo mediju kontos, mājaslapās, kā arī informācijas stendos dievnamos. Svētku laikā daudziem cilvēkiem dažādu iemeslu dēļ var arī nebūt iespējas apmeklēt Svēto Misi, tāpēc atsevišķas draudzes savos sociālo tīklu kontos piedāvā iespēju sekot līdzi dievkalpojumu tiešraidēm. Tāpat tādu iespēju svētku laikā piedāvās Radio Marija Latvija. Atsevišķus dievkalpojumus translēs arī Latvijas Radio un Latvijas Televīzija.

Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā 24. decembra vakarā pl. 19.45 vispirms būs iespēja noklausīties Latvijas kristīgo konfesiju bīskapu apsveikumus Ziemassvētkos. Šajā vakarā pl. 22.30 Latvijas Televīzijā varēs sekot līdzi tradicionālajai Ganiņu Svētajai Misei, kuru pāvests Francisks celebrē Romas Svētā Pētera bazilikā. Savukārt 25. decembrī pl. 12 Latvijas Televīzijas pirmais kanāls translēs dievkalpojumu no Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcas, kuram pl. 13 sekos pāvetsa Franciska tradicionālā Ziemassvēktu uzruna un svētība “Pilsētai un pasaulei” jeb “Urbi et orbi”. Latvijas Radio 1 26. decembrī pl. 11 pārraidīs Svēto Misi no Rīgas Svētā Jekaba katedrāles. Dievkalpojumu celebrēs Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

Plašu Ziemassvēktu programmu, dievkalpojumu tiešraides no dažādām Latvijas baznīcām un Vatikāna, koncertus un sarunas Ziemassvētku laikā piedāvās Radio Marija Latvija. 24. decembra rītā pl. 7.30 vēl izskanēs Rorātmise no Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcas, bet no pl. 18 tiks pārraidīti Kristus dzimšanas svētku dievkalpojumi. Pl. 18 izskanēs Kristus dzimšanas svētku vigīlija no Rēzeknes Jēzus Sirds Katedrāles, bet pl. 20.30 – Ganiņu Mise no Vatikāna.

25. decembrī pl. 8 izskanēs rītausmas Svētā Mise no Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles, pl. 11 – dienas Svētā Mise no Liepājas Svētā Jāzepa katedrāles, pl. 13 radio pieslēgsies Vatikānam, jo Romas Svētā Pētera laukumā izskanēs pāvesta Franciska uzruna un svētība Kristus dzimšanas svētkos “Pilsētai un pasaulei” jeb “Urbi et orbi”. Šajā dienā pl. 16 radio translēs dievkalpojumu no Jelgavas baptistu draudzes, bet pl. 18 – no Jelgavas Bezvainīgās Jaunavas Marijas katedrāles.

26. decembrī pl. 8 tiks pārraidīts dievkalpojums no Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles, pl. 12 – no Pasienes Svētā Dominika draudzes, bet pl. 18 no Liepājas katedrāles. Ar pilnu radio programmu svēktu laikam var iepazīties ŠEIT

Lai katru sirdi šo svētku laikā piepilda Jaundzimušā Bērna pasaulē ienestais miers un mīlestība!

KABIA; Foto: Pixabay.com

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti