Piemiņas dievkalpojums priestera Krištapoviča 15. nāves gadadienā

Pirmdien, 20. novembrī, pl. 18 Rīgas Svētā Franciska baznīcā notiks Svētā Mise, pieminot pirms 15 gadiem pāragri mirušo priesteri Artūru Krištapoviču. Priesteris devās mūžībā 2008. gada 20. novembrī 37 gadu vecumā. Viņš tika apbedīts Latviajs Starpdiecēžu augstākā garīgā semināra kapsētā.

Priesteris A. Krištapovičs dzimis 1971.g. 18. oktobrī Jūrmalā divu bērnu ģimenē, mācījies Jūrmalas 7. vidusskolā. Pēc skolas beigšanas iestājies Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē. Studiju laikā no 1992.g. oktobra līdz 1994.g. martam studējis arī Varšavas Universitātē. 1994.gada jūnijā ieguva vēstures maģistra grādu un turpināja studijas Centrāleiropas Universitātē Budapeštā Modernās vēstures fakultātē.

Kristietībai nopietni pievērsās pēc garīgiem meklējumiem un smagas slimības 1980. gadu beigās. Pirmo svēto komūniju saņēma 1992.gadā. 1995.gadā iestājās Rīgas garīgajā seminārā. Par priesteri tika ordinēts 2000. gada 21.maijā.

Kalpojis Rīgas Svētā Franciska draudzē, pēc tam kļuvis par Rīgas Metropolijas Garīgā semināra garīgo tēvu, kā arī Laterāna Pontifikālās Universitātes filiāļu RTI un RARZI docētāju.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti